Berberis thunbergii Atropurpurea Nana

* Dimensiune : 
30,30 lei
- +

Berberis thunbergii Atropurpurea Nana este un arbust decorativ cunoscut sub denumirea de Dracia Pitica Purpurie. Soiul este o specie pitica, creste compact si stufos. Acesta face parte din familia Berberidaceae si are o valoare decorativa deosebita datorita culorilor interesante ale frunzisului in nuante de rosu-bronz.

Acest soi purpuriu se incadreaza in categoria arbustilor de talie mica, ajungand la inaltimea aproximativa de 60 de centimetri. Arbustul infloreste in lunile aprilie si mai. Pentru a creste mult mai bine, trebuie amplasat in spatii luminoase, dar se poate dezvolta si in locuri cu semi-umbra. Soiul se adapteaza bine in mai multe tipuri de soluri, recomandate fiind cele nisipoase, argiloase sau lutoase, umede dar cu un drenaj bun. Udarea nu se va face in exces, nu creste bine in soluri care mentine apa. Dracila are o rezistenta buna la poluarea aerului si la daunatori si nu prezinta sensibilitate la boli.

Berberis thunbergii Atropurpurea Nana este un arbust decorativ prin port, forma, frunzis si culoare. Soiul este perfect pentru amenajarea gradinilor mici si a gradinilor de stancarie. Poate fi plantat solitar sau in aranjamente combinate cu alte plante si arbusti decorativi.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : 50 - 100 cm
Anotimp inflorire : Primavara