Artar Japonez Acer palmatum Dissectum

* Dimensiune : 
155,00 lei
- +

Acer palmatum Dissectum este un arbust cu frunzisul cazator care face parte din familia Sapindaceae. Soiul este un artar Japonez. Forma coroanei si a crengilor este deosebita iar frunzele cresc sub forma aplatizata. Pe timp de primavara ele cresc intr-o culoare frumoasa de verde crud, iar toamna frunzisul devine auriu-portocaliu. Florile si fructele sunt mici. La aspect Artarul Dissectum se aseamana cu Artarul European.

Artarul Japonez Dissectum se incadreaza in categoria arbustilor de talie mijlocie care la maturitate creste pana la o inaltime de aproximativ 1,5 metri. Cresterea artarului Dissectum este lenta. Soiul infloreste in luna aprilie insa florile nu au o importanta decorativa majora. Artarul se dezvolta cel mai bine daca se planteaza in zonele deschise, luminate dar poate fi plantat si in locurile cu semi-umbra. Solul ideal pe care il prefera este cel umed, acid si bine drenat. Acest tip de arbore nu prezinta sensibilitate deosebita la daunatori sau la poluarea aerului.

Acer palmatum Dissectum este decorativ prin port, frunze, forma si culoare. Soiul ofera imagini interesante in orice gradina, este un arbust frumos, perfect pentru amenajarea parcurilor si a altor spatii verzi.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : 100 - 150 cm