Iasomie Philadelphus coronarius 'Aureus'

* Dimensiune : 
25,00 lei
- +

Philadelphus coronarius Aureus sau Isomia Philadelphus este un arbust decorativ care face parte din familia Hydrangeaceae. Arbustul creste dens si creaza tufisuri bogate in frunze de marime mijlocie cu o forma ovala in nuante de verde. Marginile frunzelor sunt usor dintate. Florile albe ofera parfumuri delicate, fiecare floare fiind formata din 4-5 petale.

Iasomia Philadelphus este un arbust cu o crestere medie care ajunge pana la o inaltime de aproximativ 150 centimetri. Perioada de inflorire dureaza din luna mai pana in iunie. Asezarea arbustului in gradina trebuie facuta in locurile cu semi-umbra. Creste bine in soluri bine drenate si are o toleranta ridicata la poluarea atmosferica. Rezista la temperaturile scazute si la seceta.

Philadelphus coronarius Aureus este un arbust decorativ ideal pentru decorarea gradinilor si amenajarea parcurilor. Este foarte apreciat datorita florilor parfumate care apae din abundenta in perioada de inflorire. Soiul este foarte popular, fiind crescut in diferite regiuni din Romania. Iasomia se poate amplasa pe langa cladiri, ziduri sau garduri, solitar sau in grupuri.

Amplasare : Semi-umbra
Creste pana la : 100 - 150 cm
Anotimp inflorire : Primavara, Vara