Artar Japonez Acer palmatum Shirazz

* Dimensiune : 
300,00 lei
- +

Acer palmatum Shirazz este un arbust decorativ cu frunzisul decorativ, cazator. Soiul face parte din familia Sapindaceae si este originar din Asia, mai exact Japonia si China. Arbustul creste dens cu frunzisul decorativ cu aspectul pestrit in nuante interesante. Fiecare frunza creste sub forma palmat-compusa cu cate 5-9 lombi. Frunzele cresc in nuante placute de verde inchis cu marginile conturate in nuante intense de roz.

Artarul Japonez Shirazz face parte din categoria arbustilor de talie mijlocie iar la maturitate poate sa se dezvolte pana la o inaltime de 200-300 de centimetri. Plantarea se recomanda a se face doar in zonele cu semi-umbra. Plantarea in locuri insorite poate sa afecteze aspectul frunzelor. Arbustul creste cel mai bine in soluri bogate, fertile, umede si cu un drenaj bun. Are o rezistenta ridicata la poluarea atmosferica din zonele urbane.

Acer palmatum Shirazz este un soi apreciat de gradinari si specialistii in arta peisagistica. Soiul este decorativ prin port frunze si culori. Plantat solitar este un element de accent perfect pentru orice gradina, se poate amplasa pe langa cladiri, case, ziduri sau garduri. Este la fel de atragator si in aranjamente mixte.

Amplasare : Semi-umbra
Creste pana la : 200 - 300 cm