Berberis thunbergii Harlequin

* Dimensiune : 
19,80 lei
- +

Berberis thunbergii Harlequin este un arbust decorativ cu frunzisul cazator. Soiul face parte din familia Berberidaceae. Arbustul este cunoscut sub denumirea de Dracila Arlechin. Creste dens iar fiecare ramura este bogat impodobita cu frunze decorative care cresc sub forma ovala cu aspect pestrit in nuante interesante de verde, alb si roz.

Dracila Japoneza Arlechin creste cu usurinta la o inaltime cuprinsa intre 100-150 de centimetri astfel se incadreaza in categoria arbustilor de talie mica. Dracila Arlechin incepe sa infloreasca in luna mai. Creste cel mai bine daca se planteaza in locuri insorite cu multa lumina insa tolereaza si locurile partial umbrite. Solurile potrivite in care trebuie plantat trebuie sa fie usor acide si cu un drenaj bun. Acest soi de Berberis tolereaza foarte bine poluarea aerului din orasele aglomerate.

Berberis Harlequin este un arbust decorativ prin port, frunzis si culori. Pentru combinatii de culori si nuante interesante acesta creeaza imagini interesante in orice tip de spatiu verde. In gradini se poate planta pe langa borduri, in aranjamente de stancarie si in aranjamente mixte cu alte plante si flori. Se poate planta si in ghivece. Dracila Arlechin este un arbust perfect pentru a forma garduri vii colorate in nuante inedite.

Amplasare : Semi-umbra, Soare
Creste pana la : 100 - 150 cm
Anotimp inflorire : Primavara