Cornus alba Spaethii

* Dimensiune : 
21,80 lei
- +

Cornus alba Spaethii este un arbust decorativ cu frunzisul cazator. Soiul face parte din familia Cornaceae si formeaza tufisuri mari, bogate in frunzis. Ramurile sunt subtiri si bogat impodobite cu frunze decorative. Suprafata ramurilor are nuante maronii-rosiatice. Frunzele cresc sub forma ovata cu marginile usor ondulate in nuante de verde inchis cu verde deschis, suprafata lor avand un aspect pestrit.

Cornus Spaethii este un arbust de talie mica spre medie. Inaltimea pe care o atinge la maturitate este intre 100-150 de centimetri. Soiul are o crestere usoara-medie. Perioada de inflorire a arbustiului incepe in luna mai si tine pana spre sfarsitul luni iunie. Arbustul iubeste lumina astfel plantare este recomandata in zonele insorite sau in locuri doar partial umbrite. Cornus Spaethii se adapteaza bine in orice tip de sol dar le prefera pe cele cu un drenaj bun. Soiul nu are nevoi de ingrijiri sau intretineri dese si este de asemenea rezistent la daunatori si la poluare.

Datorita ramurilor rosii ale caror culoare persista pe tot parcursul anului, arbustul poate fi utilizat ca element decorativ si pe timp de iarna. Dupa caderea frunzelor contrastul dintre culoarea aprinsa a crengilor si albul zapezii este cu adevarat impresionant.

Cornus alba Spaethii este un arbust decorativ datorita aspectului sau si a frunzelor cu model pestrit. Soiul poate fi plantat in gradinile de orice dimensiune, solitar ca element de accent sau in grupuri. Este un soi perfect si pentru aranjamente mixte. Ofera decoruri deosebite daca se planteaza pe langa borduri, trotuare sau alei.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : 100 - 150 cm
Anotimp inflorire : Primavara, Vara