Cotinus coggygria Royal Purple

* Dimensiune : 
48,00 lei
- +

Cotinus coggygria Royal Purple este un arbust cu frunzisul decorativ care face parte din familia Anacardiaceae. Frunzisul arbustului este cazator iar denumirea populara a acestuia este Scumpie. Creste dens formand tufisuri bogate si frumos decorative in nuante interesante. Frunzele cresc sub forma ovala in culori aprinse de rosu-purpuriu. Florile au aspect pufos in nuante de visiniu-rosu.

Scumpia Royal Purple este un soi de talie medie care la maturitate poate ajunge pana la o inaltime cuprinsa intre 150-200 de centimetri. Scumpia infloreste in primele luni de vara in iunie si iulie. Locurile potrivite pentru plantare sunt  cele cu multa lumina dar creste bine si in zonele cu semi-umbra. Plantarea trebuie facuta in soluri bine drenate si fertile cu o umiditate medie.

Cotinus coggygria Royal Purple ofera frumusete prin aspect, frunzis, flori si culori. Arbustul se poate planta in orice tip de gradina sau in parcuri. Pentru un efect interesant se planteaza solitar, ca element de accent. Creeaza efecte spectaculoase, pline de diferite nuante in combinatii cu alte plante si flori.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : 150 - 200 cm
Anotimp inflorire : Vara