Weigela Florida Alexandra

* Dimensiune : 
27,50 lei
- +

Weigela florida Alexandra intra in categoria arbustilor decorativi. Soiul face parte din familia Caprifoliaceae, creste dens si bogat si creaza un tufis ornamental. Frunzele cresc puternic pe fiecare ramura si au forma lanceolata in culori purpurii-visinii. Florile cresc sub forma de trompeta in culori aprinse de roz.

Weigela Alexandra este un soi de talie mare cu o crestere usoara-moderata. Inaltimea pana la care ajunge la maturitate este de 100-150 de centimetri. In perioada de inflorire arbustul este puternic impodobit cu flori. Acestea infloresc in lunile mai si iunie. Arbustul trebuie amplasat in zonele cu semi-umbra sau in locuri insorite. Creste cel mai bine in soluri cu o umiditate medie si cu un drenaj bun si este rezistent la poluarea aerului din orasele mari sau la atacurile provocate de daunatori.

Weigela Florida Alexandra este un soi decorativ ideal pentru amenajarea gradinilor si a parcurilor. Frunzisul, florile si culoarea sunt elementele care il fac deosebit. Arbustul se poate planta solitar sau in grupuri iar plantat sub forma de garduri vii ofera imagini spectaculoase gradinii sau curtii.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : 100 - 150 cm
Anotimp inflorire : Vara, Primavara