Cercis canadensis Forest Pansy

* Dimensiune : 
155,00 lei
- +

Cercis canadensis Forest Pansy este un arbust decorativ care face parte din familia Fabaceae. Soiul este cunoscut si sub denumirea de Arborele de Iudeea. Arbustul se dezvolta sub forma de copac pitic iar coroana este ramnificata si bogata cu frunze care sunt foarte frumoase si atragatoare datorita formei si a culorilor.

Fiecare frunza creste sub forma cordiforma intr-o nuanta de visiniu inchis, purpuriu. Odata cu venirea anotimpului de toamna frunzele primesc nuante interesante de rosu si portocaliu aprins. Florile sunt mici, roz si ofera un spectacol deosebit in perioada de inflorire deoarece aceasta apare inaintea infrunzirii.

Arborele de Iudeea se incadreaza in categoria arbustilor de talie medie spre mare ajungand la o inaltime de aproximativ 200-300 centimetri. Soiul infloreste in primavara in lunile aprilie si mai. Acest arbust iubeste lumina astfel ca plantarea trebuie facuta doar in locuri expuse la razele soarelui. Solurile pe care le tolereaza cel mai bine sunt cele bine drenate. Nu are nevoie de ingrijiri deosebite, nu este pretentios si chiar prezinta o rezistenta mare la daunatori.

Cercis canadensis Forest Pansy este un arbust decorativ pentru gradina. Coroana si aspectul interesant al frunzelor ii ofera o frumusete aparte. Soiul este ideal pentru amenajarea gradinilor si a parcurilor. In gradini poate fi plantat solitar, in ronduri, pe langa ziduri, cladiri sau trotuare. In combinati cu alte plante este la fel de atractiv.

Amplasare : Soare
Creste pana la : 200 - 300 cm
Anotimp inflorire : Primavara