Soc Sambucus nigra Black Lace

* Dimensiune : 
35,00 lei
- +

Sambucus nigra Black Lace este un arbust decorativ cu flori. Soiul face parte din familia Adoxaceae si este un soi European care formeaza tufisuri dense, decorative cu frunze si flori. Frunzele cresc sub forma eliptica cu aspect dantelat in nuante inchise de purpuriu-visiniu iar Florile cresc in buchetele albe-rozalii si sunt usor parfumate. Fructele sunt mici, negricioase.

Socul Negru se incadreaza in categoria arbustilor de talie mare. Are o crestere moderata si Inaltimea la care ajunge la maturitate este cuprinsa intre dimensiunile de 200-300 de centimetri. Perioada de inflorire incepe in primele luni de vara, in iunie si iulie. Plantarea trebuie facuta in zonele insorite dar tolereaza foarte bine si locurile cu semi-umbra. Socul creste bine in mai multe tipuri de soluri care au un drenaj bun. si nu prezinta sensibilitate la daunatori sau la poluare aerului.

Sambucus nigra Black Lace datorita aspectului decorativ creeaza imagini si contraste placute in aranjamentele de gradini sau parcuri. Socul poate deveni atractia principala a gradinii daca se planteaza solitar. In decoruri se poate aseza pe langa cladiri, ziduri si pe pajisti.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : 200 - 300 cm
Anotimp inflorire : Vara