Artar Japonez Acer shirasawanum Aureum

* Dimensiune : 

Acer shirasawanum Aureum este un arbust cu frunzisul cazator care face parte din familia Sapindaceae. Soiul este originar din Japonia si creste dens cu frunzisul decorativ. Primeste forme ciudate, interesante. Frunzele cresc sub forma palmat-compusa formate din 9-13 lobi. Frunzele in anotimpul de primavara sunt in nuante de verde-auriu, in anotimpul de toamna ele devin galben-portocalii, rosii.

Artarul Japonez Auriu este un soi de talie medie cu o crestere lenta spre medie. La maturitate poate ajunge la o inaltime cuprinsa intre 200-300 de centimetri. Pozitionarea arbustului trebuie facuta in zonele luminate, insorite sau in locuri cu semi-umbra. Prefera solurile umede dar cu un drenaj bun. Artarul nu necesita ingrijiri deosebite avand o rezistenta buna la poluarea atmosferica din zonele urbane, aglomerate.

Acer shirasawanum Aureum este un arbust decorativ prin port, frunze si culori, ideal pentru decorarea parcurilor dar se poate utiliza in orice aranjament de gradina. Frumusetea lui aparte iese si mai bine in evidenta daca se planteaza solitar. In gradini poate fi pozitionat pe langa cladiri, case si ziduri.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : 200 - 300 cm