Sunatoare Hypericum moserianum 'Tricolor'

* Dimensiune : 
22,00 lei
- +

Hypericum moserianum Tricolor este cunoscut sub denumirea populara de Sunatoarea Decorativa Tricolora si este un arbust peren cu apreciat pentru frunzele care au margini roz. Soiul face parte din familia Hypericaceae.

Sunatoare Decorativa Tricolora se ramifica usor si formeaza tufisuri bogate, dense. Frunzele decorative si atrag privirea datorita aspectului pestrit in nuante de verde cu roz si alb. Ele cresc sub forma ovala cu aspect ondulat. Florile sunt la fel de atragatoare, cresc in nuante stralucitoare de galben.

La maturitate, planta poate sa ajunga cu la o inaltime cuprinsa intre 30-50 de centimetri, arbustul este de talie mica. In luna iunie incep sa apara florile iar perioada de inflorire tine pana in luna august. Arbustul prospera in zonele luminoase si insorite dar plantarea se poate face si in locuri partial umbrite. Soiul nu este pretentios fata de pamantul in care este plantat, creste bine in mai multe tipuri de soluri care au un drenaj bun. Nu necesita ingrijiri speciale.

Hypericum moserianum Tricolor este un arbust decorativ apreciat de catre gradinari si specialisti in decorarea peisagistica. Datorita nuantelor placute ale frunzelor si florilor, arbustul creeaza jocuri de culori interesante, perfecte pentru orice tip de gradina. Sunatoare Tricolora va decora uimitor bordurile si rondurile din gradina.

Amplasare : Semi-umbra, Soare
Creste pana la : 30 - 50 cm
Anotimp inflorire : Vara