Artar Japonez Acer palmatum Sangokaku

* Dimensiune : 
175,00 lei
- +

Acer palmatum Sangokaku sau artarul Japonez Coral este un soi interesant cu tulpinile si crengile in nuante rosiatice. Ramurile tinere au culoarea mai intensa. Este un arbore cu frunzisul cazator care face parte din familia Sapindaceae si isi are originile din Asia de Est: Japonia, China si Corea. Artarul creste cu o coroana globulara ce ajunge la un diametru de 2-3 metri.

Frunzele sunt de marime mijlocie si cresc sub forma palmata in naunte de verde crud. In anotimpul de toamna frunzisul primeste nuante atragatoare de galben-auriu care creeaza peisaje demne de admirat. Florile sunt mici, rosiatice.

Soiul face parte din categoria arbustilor de talie mare insa cu o crestere lenta ajungand la o inaltime cuprinsa intre 4-8 metri dupa 10-20 de ani. Plantarea trebuie facuta in locuri deschise si luminate dar soiul se dezvolta bine si in zonele partial umbrite. Solurile pe care le adora sunt umede cu un drenaj bun. Artarul trebuie pozitionat in locuri ferite de vanturi puternice.

Acer palmatum Sangokaku este decorativ prin port, aspect, frunze si culoare fiind un soi atractiv ideal pentru toate tipurile de gradini si in parcuri. In anotimpul de toamna artarul creeaza decoruri misterioase si romantice prin frunzisul sau colorat in nuante intense de galben-portocaliu.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : 200 - 300 cm