Artar Japonez Acer palmatum Shania

* Dimensiune : 

Acer palmatum Shania este arbust decorativ cu frunzisul cazator. Soiul face parte din familia Sapindaceae, creste dens si bogat in frunzis. Fiecare ramura este bogat impodobita cu frunze frumoase ce au forma palmat-lombata iar fiecare frunza este formata din 5-9 lombi zimtati. In anotimpul de primavara frunzele sunt in nuante verde-maroniu iar odata cu venirea anotimpului de toamna frunzele devin rosiatice-visinii.

Artarul Japonez Shania face parte din categoria arbustilor de talie mijlocie. Creste si se dezvolta la o inaltime de 150-200 de centimetri. Artarul trebuie amplasat in locuri luminate cu multa lumina dar, in functie de sol si alte conditii creste la fel de bine si in zonele cu semi-umbra. Pentru a se dezvolta bine trebuie plantat in soluri bogate, umede cu un drenaj bun. Soiul tolereaza poluarea aerului din zonele urbane.

Acer palmatum Shania este un soi extrem de atragator prin port, frunze si culoare. Cu ajutorul acestui arbust se pot realiza aranjamente minunate in gradini si parcuri, in special in cele cu specific asiatic / japonez. Artarul poate fi plantat solitar pe langa cladiri dar si in aranjamente mixte cu alte soiuri interesante de plante ornamentale.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : 150 - 200 cm