Prunus cistena

* Dimensiune : 
45,00 lei
- +

Prunus cistena este un arbust decorativ cu flori si fructe. Soiul face parte din familia Rosaceae si creste sub forma de copacel cu crengile ramificate si bogate in frunzis decorativ. Frunzele cresc sub forma ovala-eliptica in nuante de verde, visiniu-purpuriu. Florile usor parfumate sunt albe sau rozalii. In perioada de inflorire arbustul este o atractie importanta pentru fluturi si albine.

Prunul decorativ este un arbust de talie medie cu o crestere medie-usoara. Inaltimea maxima la care ajunge la maturitate este de 2 metri. Primele flori se deschid in luna aprilie. Soiul nu este foarte pretentios fata de pozitionarea la lumina, creste bine in zonele cu semi-umbra si in cele insorite. Arbustul prospera in soluri bine drenate si are o rezistenta buna la daunatori sau la poluare.

Prunus cistena este un arbust ideal pentru decorarea gradinilor si spatilor mici. Frumusetea lui se pune in valoare daca se planteaza solitar, culoarea frunzelor si a florilor iesind foarte bine in evidenta. Soiul poate fi antrenat sa creasca sub forma de copac.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : 150 - 200 cm
Anotimp inflorire : Primavara