Berberis thunbergii Carmen

* Dimensiune : 
18,50 lei
- +

Berberis thunbergii Carmen este un arbust cu frunzisul decorativ, cunoscut si sub denumirea de Dracila Japoneza Carmen. Soiul formeaza tufe dense si compacte cu aspect globular. Ramurile sunt arcuite, bogat impodobite cu frunze care cresc sub forma ovata in nuante frumoase de rosu-purpuriu.

Dracila se incadreaza in categoria arbustilor decorativi de talie mica spre medie. Soiul poate ajunge la o inaltime cuprinsa intre 150-200 de centimetri. Perioada de inflorire incepe in luna aprilie si tine pana pe la sfarsitul lunii mai. Berberis creste foarte bine in zonele insorite, luminate iar solurile pe care le prefera sunt cele bine drenate. Soiul are o rezistenta ridicata la poluare si la perioadele de seceta.

Berberis thunbergii Carmen este un arbust ornamental prin port, forma, frunzis si culoare. Soiul este potrivit pentru amenajarea gradinilor mici si mari, ideal pentru parcuri si alte aranjamente peisagistice. Ofera imagini interesante in aranjamentele de stancarii. Se poate planta pe langa borduri si ziduri si creste la fel de bine in ghivece, fiind perfect pentru a decora balcoanele si terasele. Dracila se poate planta si ca gard viu iar in combinatii cu alte plante si flori creeaza contraste placute.

Amplasare : Soare
Creste pana la : 150 - 200 cm
Anotimp inflorire : Primavara