Physocarpus opulifolius Diabolo

* Dimensiune : 
19,80 lei
- +

Physocarpus opulifolius Diabolo este un arbust ornamental extrem de apreciat. Soiul face parte din familia Rosaceae. Frunzisul sau decorativ in nuante de violet-purpuriu inchis creeaza tufisuri mari, dense si compacte. Ramurile puternic impodobite sunt usor arcuite. Frunzele cresc sub forma lombata iar in perioada de inflorire arbustul devine puternic impodobit cu flori albe care cresc in buchetele.

Physocarpus opulifolius Diabolo este un arbust cu o crestere medie-usoara. Inaltimea la care poate sa ajunga la maturitate este cuprinsa intre 150-250 de centimetri. Perioada de inflorire apare in anotimpul de primavara in luna mai. Soiul creste bine in zonele puternic luminate de razele soarelui, dar tolereaza bine si locurile cu semi-umbra. Creste bine in soluri fertile, acide bogate in humus si cu un drenaj bun. Nu creste bine in soluri calcaroase. Arbustul tolereaza poluarea aerului sinu prezinta sensibilitate la daunatori.

Physocarpus opulifolius Diabolo este un arbust decorativ cu frunzisul cazator. Soiul este extrem de ornamental perfect pentru orice gradina, foarte apreciat pentru frunzisul voilet-inchis care contrasteaza cu florile albe. Aspectul luxuriant al arbustului poate crea garduri vii impresionante.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Anotimp inflorire : Primavara