Artar Japonez Acer palmatum Fireglow

* Dimensiune : 
175,00 lei
- +

Acer palmatum Fireglow este un soi Japonez extrem de atragator. Denumirea a primit-o datorita culorilor frumoase ale frunzelor sale. Denumirea tradusa din limba engleza este "Stralucirea Focului". Artarul este un arbore cu frunzisul cazator care creste cu o coroana interesanta, densa si colorata. Frunzele sunt mari, cresc sub forma palmata in nuante aprinse de rosu-purpuriu iar culoarea devine mult mai intensa in anotimpul de toamna.

Artarul Japonez Fireglow se incadreaza in categoria arbustilor de talie mare. Inaltimea la care ajunge acesta la maturitate este de 5 metri. Cresterea artarului este lenta spre medie, necesitand aproximativ 10 ani pentru a ajunge la inaltimea maxima.

Aest soi prefera zonele de plantare in locuri cu semi-umbra. Nu tolereaza expunerea indelungata direct sub soare, frunzisul se poate arde foarte usor. Artarul trebuie de asemenea pozitionat in zone ferite de vanturi puternice. Solul in care creste armonios trebuie sa fie un bogat, acid, cu un drenaj bun si cu o umiditate medie. Nu are nevoie de ingrijiri speciale in afara de amplasarea corecta si are o rezistenta deosebit de buna la poluarea aerului fiind ideal pentru spatiile verzi din zone urbane aglomerate.

Acer palmatum Fireglow este un arbust decorativ prin port, aspect, frunzis si culoare. Coroana sa este extrem de eleganta si colorata este potrivita pentru amenajarea gradinilor mici si mari dar se recomanda ca element de accent in special in gradinile mici unde este foarte atragator.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : 3 - 5 metri