Artar Japonez Acer palmatum Atropurpureum

* Dimensiune : 
250,00 lei
- +

Acer palmatum Atropurpureum este un arbore cu frunzisul cazator care face parte din familia Aceraceae. Soiul este originar din Japonia. Artarul Rosu Japonez formeaza o coroana foarte frumoasa si atragatoare datorita culorii intense a frunzelor in nuante rosiatice. Culoarea in nuante aprinse de rosu apare in anotimpul de toamna. Tulpina este dreapta si puternica iar frunzele cresc sub forma palmata. Florile sunt mici, infloresc in nuante de galben si nu au rol decorativ.

Artarul Rosu Japonez se incadreaza in categoria arbustilor decorativi de talie mica. La maturitate creste la o inaltime cuprinsa intre 2-3 metri. Soiul are o crestere lenta. Artarul infloreste in luna Aprilie si Mai. Zonele potrivite de plantare sunt in locuri insorite, dar creste la fel de bine si in locuri cu semi-umbra. Artarul Rosu Japonez prefera un sol umed, bine drenat. Soiul are o toleranta ridicata la daunatori si la poluarea aerului din orasele aglomerate.

Acer palmatum Atropurpureum este un arbore decorativ prin port, frunzis si culoare. Frunzele sale primesc noi nuante in fiecare anotimp. Soiul este ideal pentru amenajarea parcurilor si a gradinilor. Arborele poate fi plantat solitar, in grupuri sau aliniat dar creste la fel de bine si daca se planteaza in ghivece mari, ideale pentru decorarea teraselor si balcoanelor.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : 200 - 300 cm