Artar Japonez Acer palmatum Bloodgood

* Dimensiune : 
175,00 lei
- +

Acer palmatum Bloodgood este un arbore decorativ de prestigiu care face parte din familia Aceraceae. Soiul este un artar japonez extrem de apreciat de catre gradinari si de catre designerii in arta peisagistica. Arborele creste cu tulpina scurta iar coroana este densa, usor neregulata. Frunzisul este cazator. Frunzele cresc sub forma palmata in nuante intense de rosu-purpuriu. In anotimpul de toamna nuanta frunzelor devine stacojie.

Artarul Rosu Bloodgood face parte din categoria arbustilor de talie medie. La maturitate ajunge la o inaltime cuprinsa intre 2 - 3 metri dar cresterea este lenta. Soiul se dezvolta cel mai bine in locurile insorite, luminate, dar si in zonele cu semi-umbra. Solul ideal este solul umed cu un drenaj bun. Artarul Bloodgood are o rezistenta ridicata la poluarea aerului dar trebuie protejat de vanturile puternice, reci.

Acer palmatum Bloodgood este un arbore decorativ prin port, frunzis si culoare. Soiul este ideal pentru amenajarea gradinilor, cu ajutorul lui se pot crea imagini impresionante datorita culorii si texturii oferite de frunze. Artarul creste bine si in ghivece mari potrivite pentru amenajarea teraselor sau a balcoanelor.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : 200 - 300 cm