Artar Japonez Acer palmatum Crimson Queen

* Dimensiune : 
150,00 lei
- +

Acer palmatum Crimson Queen este un arbust decorativ extrem de frumos originar din Japonia. Soiul face parte din familia Sapindaceae. Arbustul creste dens cu frunzisul decorativ. Frunzele sunt foarte interesante, cresc sub forma palmat-compusa cu lobi ingusti. Primavara frunzisul este verde iar odata cu venirea anotimpului de toamna nuanta frunzelor devine rosu-purpurie cu reflexii galbene sau portocalii. Florile sunt mici si rosii dar nu prezinta un rol decorativ important.

Artarul Japonez Crimson Queen se incadreaza in categoria arbustilor de talie mare, la maturitate soiul ajungand la o inaltime de 3-5 metri. Artarul infloreste in luna aprilie. Zonele ideale pentru plantare sunt in locuri cu semi-umbra. Lumina directa a soarelui poate pata frunzisul artarului. Solurile in care se dezvolta cel mai bine sunt cele umede, fertile si bine drenate. Soiul nu este sensibil la poluare sau la boli.

Acer palmatum Crimson Queen este un arbore decorativ prin port, frunze si culoare. Plantat solitar in impresioneaza prin frumusetea interesanta a frunzisului. Soiul este perfect pentru a realiza decoruri colorate cu influente asiatice in parcuri si alte aranjamente peisagistice.

Amplasare : Semi-umbra
Creste pana la : 3 - 5 metri