Weigela Florida Variegata

* Dimensiune : 
18,50 lei
- +

Weigela Florida Variegata este un arbust extrem de atragator care face parte din familia Caprifoliaceae si formeaza tufisuri dense cu frunze si flori. Aspectul coloristic creeaza imagini demne de admirat. Ramurile sunt lungi si usor arcuite, puternic impodobite. Frunzele cresc cu aspect pestrit in nuante de verde cu alb si vernil iar florile cresc sub forma de trompeta in nuante rozalii cu alb.

Weigela variegata este un arbust cu o crestere usora-moderata care la maturitate atinge o inaltime cuprinsa intre 100-150 de centimetri. Primele flori apar in luna mai iar Weigela infloreste continuu pana in luna iulie. Arbustul prospera cel mai bine in locurile insorite, luminoase dar tolereaza bine si zonele partial umbrite. Soiul nu este pretentios fata de sol, creste bine in solurile cu un drenaj bun.

Weigela Florida Variegata este un arbust decorativ de gradina al carui aspect placut creeaza imagini interesante in orice tip de gradina. Creste bine si in ghivece mari fiind astfel o optiune demna de luat in seama pentru decorarea teraselor sau balcoanelor mari. Arbustul este apreciat datorita frumusetii aparte prin frunze, flori si culori. In gradini el poate fi asezat in borduri, pe langa ziduri sau cladiri. Plantat solitar, frumusetea lui il va transforma in vedeta gradinii sau curtii.

Amplasare : Semi-umbra, Soare
Creste pana la : 100 - 150 cm
Anotimp inflorire : Vara, Primavara